DOLAR 34,1285 -0.03%
EURO 38,1082 0.49%
ALTIN 2.900,150,53
BITCOIN %
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Siyasi partiler Slovakya Başbakanı Fico’ya yönelik suikast girişimini kınadı

Siyasi partiler Slovakya Başbakanı Fico’ya yönelik suikast girişimini kınadı

ABONE OL
Mayıs 16, 2024 13:25
Siyasi partiler Slovakya Başbakanı Fico’ya yönelik suikast girişimini kınadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Slovakya Büyükelçiliği himayesinde Ledra Palace Otel’de rutin olarak bir araya gelen Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partileri, Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik suikast girişimini kınadı.

Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliğinden partiler adına yapılan yazılı açıklamada, saldırının, başbakanın hayatına dolayısıyla Slovakya ve Avrupa Birliği’nde demokrasinin işleyişine yönelik olduğuna işaret edilerek, bundan duyulan endişe de dile getirildi. Açıklamada, başbakana da acil şifa dileğinde bulunuldu.

Açıklamaya, KKTC’den UBP, CTP, DP, HP, TDP, Bağımsızlık Yolu, BKP, YKP ve KSP; Rum kesiminden AKEL, Yeşiller, DEPA, DIKO, DISY, EDEK, ERKK ve Birleşik Demokratlar (EDİ) imza koydu.

Kaynak : BRTK

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Akter ve beraberindeki heyeti kabul etti. Meclis’ten verilen bilgiye göre, Meclis Şeref Salonu’nda yer alan kabulde konuşan Töre, çocuklarla ilgili her türlü yeni yasal düzenlenmenin yapılması için sivil toplum örgütleriyle birlikte tüm katkıyı koyacaklarını belirtti. Töre, hukuk devleti içerisinde verilen hakların yasal çerçevede uygulanması gerektiğini kaydetti. Gazze’de 18 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiğini anımsatan Töre, bunun çok zor izah edilebilecek bir durum olduğunu, Birleşmiş Milletlerin de aciz kaldığını ifade etti. Töre, geçen hafta içerisinde SOS Çocuk Köyü’nü ziyaret ettiğini ve yapılan güzel işleri yerinde gördüğünü, fevkalade bir okul bulduklarını kaydetti. SOS Çocuk Köyü çalışanlarına gıpta ile baktıklarını belirten Töre, her zaman beklediklerini kaydetti. SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Buğra Akter de, çocuklarla ilgili Sosyal Hizmetler Yasası ve diğer yasal mevzuatların güncellenmesiyle ilgili destek istedi. Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r