DOLAR 34,1038 0.2%
EURO 38,0837 -0.01%
ALTIN 2.835,840,24
BITCOIN 21424150,61%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Geleceği Kodlayan Minikler Bilim Festivali” Pazar günü yapılıyor

“Geleceği Kodlayan Minikler Bilim Festivali” Pazar günü yapılıyor

ABONE OL
Haziran 4, 2024 09:18
“Geleceği Kodlayan Minikler Bilim Festivali” Pazar günü yapılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Geleceği Kodlayan Minikler Bilim Festivali” Pazar günü yapılıyor.

Öğrenen Mutlu Bireyler Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nin (ARUCAD) ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “Geleceği Kodlayan Minikler Bilim Festivali”, bilim ve sanatın birleşimine sahne olacak.

ARUCAD Kampüsünde 9 Haziran Pazar günü saat 09.00’dan 12.30’a kadar sürecek festivalde çocuklar, “Master Piece” temasıyla sanatın tüm renklerini araştırıp keşfedecekler.

Açıklamada, bu yıl Arkın Group ve ARUCAD sponsorluğunda gerçekleşecek “Geleceği Kodlayan Minikler Bilim Festivali”nin, çocukları sanat, bilim ve mühendislik alanlarına ilgi duymaya teşvik etmek ve gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen FIRST® LEGO® League Explore fuarlarının bir parçası olduğu kaydedildi.

Bu yıl toplamda 210 takımın katıldığı “Geleceği Kodlayan Minikler Bilim Festivali”, Öğrenen Mutlu Bireyler Merkezi, MasterKids ve Süleyman Cengiz Eminoğlu Vakfı tarafından organize ediliyor.

Öğrenen Mutlu Bireyler Merkezi Direktörü Mert Balın, bu etkinliğin çocukların bilim, teknoloji, mühendislik, sanat, matematik, kodlama, tasarım, 3 boyutlu düşünme, araştırma, sorgulama ve sunum becerilerinin gelişimine katkı sağladığını belirtti.

Kıbrıs’ta düzenlenen bu uluslararası etkinliğe ortaklık yapmaktan ve çocukların uluslararası platformda kendilerini gösterebilmelerine olanak sağlamaktan gurur duyduklarını ifade eden Balın, Geleceği Kodlayan Minikler Bilim Festivali’ne katkı sağlayan tüm destekçilere teşekkürlerini iletti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r