DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
BITCOIN 2035903-0,45%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, yüksek yangın riskine karşı avcıları uyardı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, yüksek yangın riskine karşı avcıları uyardı

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 18:50
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, yüksek yangın riskine karşı avcıları uyardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, yüksek yangın riskine karşı avcıları uyardı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada;
‘01.09.2024 tarihinde av mevsimi açılacaktır. Meteoroloji Dairesinden alınan bilgilere göre hava sıcaklıklarının düşmesine rağmen ormanlarımızda yüksek yangın riski devam etmektedir.

Ormanlarımızın korunması amacıyla Fasıl 60 Orman Yasası altında yayınlanmış “Orman Koruma Faydalanma Tüzüğü” Madde 18 (1)’ in Müdürlüğümüze verdiği yetkiye dayanarak orman içerisine giren yolları kullanan kişilerin yangın riskine karşı daha dikkatli olmalarını öneririz.

Av mevsiminin açılacak olması sebebi ile özellikle av bölgelerinde otların çok kuru ve yanmaya müsait olduğunu, her ne sebeple olursa olsun arazide ateş yakılmaması ve yangına sebebiyet verecek faaliyetlerden ( sigara, yemek ısıtma vs) kaçınmaları gerektiğini hatırlatırız.

Yasa gereği 1 Mayıs – 31 Ekim tarihleri arasında her ne sebeple olursa olsun ateş yakılamaz. Vatandaşlarımızın bu tarihler arasında ateş yakmama konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri elzemdir.

Ateşli Piknik Alanları da DAHİL olmak üzere Ateş Yakma yasağı aksi bir bildiriye kadar devam edecektir.

Özellikle anayolların ormanlık ve ağaçlık alanlardaki güzergâhlarında araçları ile seyir halinde olan vatandaşlarımızın araçlarından yangına neden olabilecek herhangi bir eylemde bulunmaması
(özellikle sigara izmaritlerinin araçlardan atılmaması) gerekmektedir.

Ormanlarımızın yangın tehlikesinden korunması amacıyla alınan bu tedbirler doğrultusunda vatandaşlarımızın yangına sebebiyet verecek faaliyetlerden kaçınmalarını ve yapılacak denetimlerde Orman Dairesi Memurlarının ikazlarına uymaları yeni acılar yaşamamamız için gerekli görülmektedir’denildi.

Kaynak : BRTK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r