DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
BITCOIN 2035903-0,45%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Töre: “Rumların kin ve nefreti sönmeden anlaşma olmaz”

Töre: “Rumların kin ve nefreti sönmeden anlaşma olmaz”

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 15:01
Töre: “Rumların kin ve nefreti sönmeden anlaşma olmaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu, Rumların içerisindeki kin ve nefret sönmediği müddetçe bir anlaşmanın olmayacağını söyledi.

Kıbrıs’ın 13’üncü ada olmasına izin vermeyeceklerini yineleyen Başkan Töre, Kıbrıs Türklerinin asla Batı Trakya Türklerinin durumuna düşmeyeceğini vurguladı.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Töre, Türkiye’nin Aksaray ilinde temaslarda bulunuyor.

Bu amaçla bu sabah Ankara üzerinden Aksaray’a giden Töre, İl Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile birlikte Aksaray Şehitliği’ni ziyaret etti.

Burada gaziler tarafından karşılanan Töre, şehitlik şeref defterini imzaladı, çeşitli hediyeler takdim etti.

Şehitlerin kabrine çiçek bırakan Başkan Töre, basına açıklamalarda bulundu.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmetle, gazileri de minnetle anan Başkan Töre, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk milletinin kahramanlıkları sonucunda kurulduğunu ifade etti.

KKTC’nin kuruluşu öncesinde verilen mücadeleyi de anlatan Töre, Toplu Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ve Türk Mukavemet Teşkilatı’nın büyük emekleri olduğunu söyledi.

Töre, bugün Kıbrıs’ta iki devletin olduğunu, devletlerinden vazgeçilmesi için kendilerine dünyanın baskı yaptığını, izolasyonlara maruz kaldıklarını ancak tüm bunlara rağmen Türkiye’nin desteği ile KKTC’ye sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydetti.

Töre, Kıbrıs davasının Türkiye ile müşterek yürütüldüğünü ve ayrı gayrı olmadan yola birlikte devam edeceklerini belirtti.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nin boşa beklediğini belirten Töre, “Onlar Gazze’ye baksınlar, orada binlerce sivil insan katlediliyor” dedi.

Filistin’de yaşananların benzerinin yıllar önce Kıbrıs’ta da yaşandığını anımsatan Töre, vatandan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Kaynak : BRTK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r