DOLAR 34,1083 0.06%
EURO 38,0010 0.24%
ALTIN 2.824,740,32
BITCOIN 20417751,39%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ekonomik Örgütler Platformu, Çalışma Bakanlığıve İşverenler Sendikası’na çağrıda bulundu

Ekonomik Örgütler Platformu, Çalışma Bakanlığıve İşverenler Sendikası’na çağrıda bulundu

ABONE OL
Eylül 14, 2024 17:14
Ekonomik Örgütler Platformu, Çalışma Bakanlığıve İşverenler Sendikası’na çağrıda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nden oluşan Ekonomik Örgütler Platformu, “Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısı hakkında kamuoyunu doğru zeminde bilgilendirme” amacıyla olduğunu belirttiği yazılı bir açıklama yaptı.

Mevcut şartlarda Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun, sağlıklı bir karar üretmesinin mümkün olmadığını savunan platform, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, tüm verileri hazır hale getirmesi ve gerekli çalışmaları yapması; İşverenler Sendikası’na da bunlar yapılana kadar toplantılara katılmaması çağrısı yaptı.

Platform, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2024 yılının üçüncü asgari ücretini belirlemek için dün yapılan toplantıda, Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun çalışması için hiç bir istatistiki veri ve bilginin hazır bulunmadığını savundu.

Platform, böylesi bir ortamda herhangi bir çalışma yapılmayacağının masada ifade edildiğini, aynı zamanda bunun bir yazı ile de önceden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na iletildiğini de belirtti.

Açıklamada, “Mevcut şartlarda Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun sağlıklı bir karar üretmesi mümkün bulunmamaktadır. Bu cihetle, İşverenler Sendikası’ndan 17 Eylül Salı günü çağrısı yapılan toplantıya veya başka bir toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gerekli çalışmaları yapmadan katılmamasını talep ediyoruz. Bununla birlikte enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadeledeki başarısızlığın tek sorumlusu ve bedel ödeyeni olarak işverenlerin gösterilmesini de üzülerek izlediğimizi tüm kamuoyu ile paylaşırız” denildi.

Kaynak : BRTK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r