DOLAR 34,1285 -0.03%
EURO 38,1082 0.49%
ALTIN 2.900,150,53
BITCOIN %
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sayıştay Komitesi toplandı

Sayıştay Komitesi toplandı

ABONE OL
Eylül 24, 2024 11:29
Sayıştay Komitesi toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi, Sayıştay Komitesi bugün CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay başkanlığında, saat 11.00’de toplandı.

Sayıştay Komitesi gündeminde bulunan, “2022 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı ile 2022 Mali Yılı Bütçesi Kesin Hesap Genel Uygunluk Bildirimlerine İlişkin Sayıştay Raporu”, “2022 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı”, “Dr.Öztekin Öztekiner’e Ait Hastabakımevinde Kalmakta İken Vefat Eden Şahısların Devletten Aldıkları Aylık/Sosyal Yardımların Araştırılması Hakkında Sayıştay Denetim Raporu”, “2001- 2003 Yılları Gazimağusa, İskele ve Girne Kaymakamlıklarının Hali Arazi İcarları ile İlgili Denetim Raporu”nu görüşerek, oy birliğiyle kabul etti.

Komite, “Girne Belediyesi 1998- 2003 Dönemi Sayıştay Kesin Hesap Denetim Raporu”nu haftaya ele alacak.

Komite toplantısına davetli olarak, Sayıştay Başkanlığı’ndan, Maliye Bakanlığı’ndan, Sosyal Sigortalar Dairesi’nden yetkililer katıldı.

CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay başkanlığında toplanan komite toplantısına, komite üyeleri; UBP Milletvekili Fırtına Karanfil ve CTP Milletvekili Sami Özuslu da yer aldı.

Kaynak : BRTK

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Akter ve beraberindeki heyeti kabul etti. Meclis’ten verilen bilgiye göre, Meclis Şeref Salonu’nda yer alan kabulde konuşan Töre, çocuklarla ilgili her türlü yeni yasal düzenlenmenin yapılması için sivil toplum örgütleriyle birlikte tüm katkıyı koyacaklarını belirtti. Töre, hukuk devleti içerisinde verilen hakların yasal çerçevede uygulanması gerektiğini kaydetti. Gazze’de 18 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiğini anımsatan Töre, bunun çok zor izah edilebilecek bir durum olduğunu, Birleşmiş Milletlerin de aciz kaldığını ifade etti. Töre, geçen hafta içerisinde SOS Çocuk Köyü’nü ziyaret ettiğini ve yapılan güzel işleri yerinde gördüğünü, fevkalade bir okul bulduklarını kaydetti. SOS Çocuk Köyü çalışanlarına gıpta ile baktıklarını belirten Töre, her zaman beklediklerini kaydetti. SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Buğra Akter de, çocuklarla ilgili Sosyal Hizmetler Yasası ve diğer yasal mevzuatların güncellenmesiyle ilgili destek istedi. Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r