DOLAR 34,1861 0.06%
EURO 38,2042 0.08%
ALTIN 2.921,540,06
BITCOIN 2200434-1,72%
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Haniye suikastına yanıt vermememiz halinde ateşkes sözü verilmişti

Haniye suikastına yanıt vermememiz halinde ateşkes sözü verilmişti

ABONE OL
Eylül 30, 2024 05:28
Haniye suikastına yanıt vermememiz halinde ateşkes sözü verilmişti
0

BEĞENDİM

ABONE OL


İran devlet televizyonuna göre, Pezeşkiyan, dün akşam düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında konuştu.


İsrail’in bölgedeki saldırganlığına ve Batılı destekçilerine değinen Pezeşkiyan, “Siyonist rejimin suçları kabul edilemez ve cevapsız kalmayacak.” dedi.


Pezeşkiyan, “Şehit Haniye suikastına İran’ın yanıt vermemesi karşılığında ateşkes sözü veren ABD ve Avrupa ülkelerinin liderlerinin iddiaları tamamen yalandı. Bu tür suçlulara bir şans vermek, onları daha fazla suç işlemeleri için cesaretlendirmekten başka bir işe yaramayacaktır.” ifadelerini kullandı.


İran Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları ülkede tartışmalara yol açarken gece saatlerinde İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi binasının önünde toplanan bir grup, bu açıklamalara karşı yetkililerden yanıt verilmesini talep etti.


İran, 31 Temmuz’da başkent Tahran’da Hamas lideri İsmail Haniye’ye suikastın ardından İsrail’e misilleme kararı almıştı.


Bu sırada, Tahran’ın, Gazze’de İsrail saldırılarının kalıcı olarak durdurulması karşılığında saldırı niyetinden vazgeçeceğine dair iddialar ortaya atılmıştı. Tahran yönetimi ise “saldırıyla ulusal egemenliğini tehdit eden İsrail’in cezalandırılmasına dair alınan karar ile Gazze’de ateşkes çabalarının ayrı konular olduğunu ancak ateşkes sürecine zarar vermemeyi umduklarını” açıklamıştı.

Kaynak : TRT HABER

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r