DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2123090-0,22%
İstanbul
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Soykırımcı İsrail’in Gazze’de bir okul ve camiye düzenlediği saldırıda 24 Filistinli öldü
  • Kıbrıs Tek Haber
  • Dünya
  • Soykırımcı İsrail’in Gazze’de bir okul ve camiye düzenlediği saldırıda 24 Filistinli öldü

Soykırımcı İsrail’in Gazze’de bir okul ve camiye düzenlediği saldırıda 24 Filistinli öldü

ABONE OL
Ekim 6, 2024 11:24
Soykırımcı İsrail’in Gazze’de bir okul ve camiye düzenlediği saldırıda 24 Filistinli öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu, Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi yanındaki Aksa Şehitleri Camisi ile kentin Ez-Zavayide beldesindeki İbn Rüşd Okulu’nu bombalayarak “iki vahşi katliam” gerçekleştirdi.


İsrail’in söz konusu iki saldırısında 24 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 93 Filistinlinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


“Bu iki vahşi katliam; işgal ordusunun son 48 saat içinde Gazze Şeridi’nin çeşitli kentlerindeki 27 ev, okul ve sığınma merkezinde gerçekleştirdiği katliamların ardından geldi. Bu korkunç bombardımanlarda onlarca kişi öldü ve yaralandı.”


“Katliamlardan tamamen İsrail ve ABD yönetimleri sorumlu”


Ayrıca Gazze Şeridi’nde hastanelerin, sayıları yetersiz olması nedeniyle, her geçen gün artan yaralılara ve hastalara iyi bir hizmet sağlayamadığına işaret edilen açıklamada, “İsrail’in soykırım savaşının bir sonucu olarak ciddi zorluklarla karşı karşıya olan Gazze Şeridi’ndeki insani yardım ve sağlık çalışmaları, uluslararası toplumun, Arap ülkelerinin sessizliği ve acizliğinin ortasında korkunç durumda.” ifadeleri kullanıldı.


Gazze’de soykırımın devam etmesinden ve sivillere yönelik katliamlardan tamamen İsrail ve ABD yönetimlerinin sorumlu olduğu vurgulanan açıklamada, uluslararası topluma ve tüm uluslararası kuruluşlara “soykırımı ve Gazze Şeridi’nde akan kanı durdurmak için İsrail’e baskı yapmaları” çağrısında bulunuldu.


Bazı çocukların naaşları, başları kesik şekilde hastaneye getirildi


Öte yandan sağlık kaynakları Aksa Şehitleri Camisi’ne düzenlenen saldırıda 21, İbni Rüşd Okulu saldırısında da 3 Filistinlinin öldüğünü aktardı.


Bazı çocukların naaşlarının başları kesik şekilde hastaneye getirildiği vurgulandı.

Kaynak : TRT HABER

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r