DOLAR 34,1278 -0.03%
EURO 38,0613 0.37%
ALTIN 2.889,410,16
BITCOIN 21660670,08%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

GAÜ Tıp Fakültesi’nde “14 Mart Tıp Bayramı” kutlandı

GAÜ Tıp Fakültesi’nde “14 Mart Tıp Bayramı” kutlandı

ABONE OL
Mart 15, 2024 14:33
GAÜ Tıp Fakültesi’nde “14 Mart Tıp Bayramı” kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne Amerikan Üniversitesi Tıp Fakültesi, 14 Mart Tıp Bayramı çerçevesinde beyaz önlük giyme töreni ve seminer düzenledi.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre törene, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Beyaz önlük giydirme töreninin ardından Tıp Fakültesi tarafından hazırlanan “Depreme Medikal, Psikolojik, Sosyolojik Yaklaşım ve Çözüm Önerileri” adlı sempozyum düzenlendi.

Sempozyumda, Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Biyokimya Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazmi Özer, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem, Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Aysin Sınal, İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Feyza Arman Bhatti, ve Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Uz. Dr. Hüseyin Cenkler’in bildiri sundu.

Kaynak : BRTK

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Akter ve beraberindeki heyeti kabul etti. Meclis’ten verilen bilgiye göre, Meclis Şeref Salonu’nda yer alan kabulde konuşan Töre, çocuklarla ilgili her türlü yeni yasal düzenlenmenin yapılması için sivil toplum örgütleriyle birlikte tüm katkıyı koyacaklarını belirtti. Töre, hukuk devleti içerisinde verilen hakların yasal çerçevede uygulanması gerektiğini kaydetti. Gazze’de 18 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiğini anımsatan Töre, bunun çok zor izah edilebilecek bir durum olduğunu, Birleşmiş Milletlerin de aciz kaldığını ifade etti. Töre, geçen hafta içerisinde SOS Çocuk Köyü’nü ziyaret ettiğini ve yapılan güzel işleri yerinde gördüğünü, fevkalade bir okul bulduklarını kaydetti. SOS Çocuk Köyü çalışanlarına gıpta ile baktıklarını belirten Töre, her zaman beklediklerini kaydetti. SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Buğra Akter de, çocuklarla ilgili Sosyal Hizmetler Yasası ve diğer yasal mevzuatların güncellenmesiyle ilgili destek istedi. Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r