DOLAR 34,1141 0.28%
EURO 38,1184 0.14%
ALTIN 2.860,021,10
BITCOIN 21659102,31%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Tatar 19 Mayıs dolayısıyla mesaj yayımladı:  “Sizler, milletimizin umudu, Türk Ulusunun geleceğisiniz”
  • Kıbrıs Tek Haber
  • Magazin
  • Yaşam
  • Cumhurbaşkanı Tatar 19 Mayıs dolayısıyla mesaj yayımladı: “Sizler, milletimizin umudu, Türk Ulusunun geleceğisiniz”

Cumhurbaşkanı Tatar 19 Mayıs dolayısıyla mesaj yayımladı: “Sizler, milletimizin umudu, Türk Ulusunun geleceğisiniz”

ABONE OL
Mayıs 18, 2024 08:25
Cumhurbaşkanı Tatar 19 Mayıs dolayısıyla mesaj yayımladı:  “Sizler, milletimizin umudu, Türk Ulusunun geleceğisiniz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasının 105. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı tatar mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşku ve gururla kutluyoruz.
19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı, Türk Milleti’nin azim ve kararlılıkla bağımsızlık mücadelesine adım attığı tarihî bir dönüm noktasıdır. Bu anlamlı günü, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, Türk gençliğine armağan etmiş ve gençlerimize büyük bir sorumluluk yüklemiştir.
Kıbrıs Türkü, Atatürkçü düşünceyi zor koşullarda altında koruyarak ve uzun bir mücadele ile egemen devletini kurdu. Kurtuluş Savaşı’nın başlamasının 105’nci yılında zorluklardan birlik ve beraberlik içinde çıkma devletimizi, yaşatma, özgürlüğümüzü koruma andımızı yineleyeceğiz.
Biz karanlıkları aydınlatan düşüncenin insanıyız. Atatürkçü düşüncenin çocuklarıyız. Gücümüzü, milletimizden, halkımızdan alırız. Bizim için esas olan özgürlüktür, Egemenliktir, milletçe, halk olarak güven ve sağlık içinde geleceğe yürümektir. Çalışacağız ve gençlerimizle birlikte başaracağız. Kıbrıs Türkü Atatürkçü düşünceden, çağdaşlıktan ayrılmadan gençlerine sahip çıkarak daha güzel yarınlara yol almaya mutlaka devam edecektir.
Sevgili gençler,
Sizler, milletimizin umudu, Türk Ulusunun geleceğisiniz. Atatürk’ün sizlere olan güveni, bağımsızlık mücadelemizin ruhunu canlı tutmanız ve ülkelerimizi daha ileriye taşıma azminizle birleştiğinde, daha güçlü, daha müreffeh bir geleceğe kavuşacağız. Sizlerden beklentimiz, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, bilimin ve teknolojinin ışığında ülkemizi aydınlık yarınlara taşımanızdır.
Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlık uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Gençlerimizin her biri, geleceğe emin adımlarla yürürken, ülkemizin kalkınmasına ve dünya barışına katkı sağlayacaklardır.
Bu duygu ve düşüncelerle sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler diliyor, en derin saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak : BRTK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r