DOLAR 34,0343 -0.11%
EURO 38,0498 0.32%
ALTIN 2.827,320,89
BITCOIN %
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tıp-İş, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde basın açıklaması yaptı

Tıp-İş, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde basın açıklaması yaptı

ABONE OL
Eylül 6, 2024 09:35
Tıp-İş, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde basın açıklaması yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) , Gazimağusa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde hekim dahil eksiklik ve aksaklıklar bulunduğu gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.

Tıp-İş Başkanı Özlem Gürkut, Gazimağusa Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne günde 250, ayda 7-8 bin hastanın başvurduğu acil serviste 4 hekimin görev yaptığını aktararak, bu hekim sayısının çok yetersiz olduğunu belirtti.

Hastaların daha iyi sağlık hizmeti alabilmesi için hastanelerdeki eksiklik ve aksaklıklara işaret etmek için hükümetle görüşüp, bir ay süre verdiklerini ancak bu sürenin dolmasına rağmen sorunların giderilmediğini kaydeden Gürkut, bakanlık ve hükümetin acil servislere gereken önemi vermesini talep ettiklerini söyledi.

Sendika Başkanı Özlem Gürkut, sorunların giderilmemesi halinde eylem ve grev dahil her türlü sendikal haklarını kullanarak hareket edeceklerini duyurdu.

Gürkut ilkini gerçekleştirdikleri basın açıklamalarını, pazartesi Cengiz Topel Hastanesi, çarşamba Girne Dr. Akçiçek Hastanesi ve cuma günü Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ile sürdüreceklerini de açıkladı.

Basın toplantısına Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu üyesi Cemal Mert ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş de katılarak destek belirttiler.

Kaynak : BRTK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r