DOLAR 34,1515 -0.15%
EURO 37,7886 -0.15%
ALTIN 2.917,90-0,18
BITCOIN %
İstanbul
24°

AÇIK

05:30

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erhürman: Hedefimiz, sonuca ulaştıracak bir müzakere sürecinin başlamasıdır

Erhürman: Hedefimiz, sonuca ulaştıracak bir müzakere sürecinin başlamasıdır

ABONE OL
Ekim 3, 2024 14:00
Erhürman: Hedefimiz, sonuca ulaştıracak bir müzakere sürecinin başlamasıdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman bazı gazetecilerle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında New York temaslarını değerlendirdi.

Bu temasları verimli olarak nitelendiren Erhürman, önümüzdeki dönemde uluslararası alanda temaslarına devam edeceklerinin altını çizdi.

Erhürman, “New York’la yetinmeyeceğiz, Avrupa Birliği merkezini, Avrupa başkentlerini de ziyaret edeceğiz. Türkiye ile temasları da artıracağız” dedi.

Kıbrıs Türk halkının dünyayla olan ilişkilerinin önemine işaret eden Erhürman,
New York’taki temaslarının temel amacının Kıbrıs sorunundaki durumu dünya kamuoyuna aktarmak olduğunu ifade etti.

Erhürman, CTP’nin iki toplumlu, iki bölgeli ve siyasi eşitliğe dayalı federasyon tezinin altını çizerek “Bizim için önemli olan, siyasi eşitliğin yeni bir müzakere masası kurulmadan önce kabul edilmesidir. Hedefimiz, bizi sonuca ulaştıracak bir müzakere sürecinin başlamasıdır” dedi.

Kıbrıs sorununda çözüme yönelik olarak konuşulmadık bir şeyin kalmadığını, dolayısıyla yeni bir müzakere sürecinin sonuç odaklı olması gerektiğini vurgulayan Erhürman “Yakınlaşmalar bellidir, o yakınlaşmalar kabul edilmelidir. Aksi takdirde sıfırdan başlamak anlamına gelir ve bu kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Tufan Erhürman, Hristodulidis’in çözüm yanlısı maskesini düşürmenin uluslararası toplum nezdinde stratejik olarak doğru adım olacağını belirtti.

Kaynak : BRTK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r